Перший випадок «індійського» штаму коронавірусу зафіксовано в Польщі

11:34, 03.05.2021
Перший випадок «індійського» штаму коронавірусу зафіксовано в Польщі

«Індійський» штам добрався вже й до Польщі... Наступна Україна?..

У Польщі зафіксували перший випадок «індійського» штаму коронавірусу. Хворобу виявили у польського дипломата, якого саме евакуювали з Індії.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє «Польське радіо».

 

Співробітника дипустанови разом з його сімʼєю (теж хворою вагітною дружиною і чотирма дітьми) доставили до Польщі спеціальним літаком 25 квітня. Він перебуває в Обласній інфекційній лікарні у Варшаві.

 

Вірусолог Ягеллонського університету у Кракові Кшиштоф Пірч заявив, що поки невідомо, чи становить індійський варіант коронавірусу більшу загрозу, ніж інші, — дослідження тривають.

 

Нагадаємо, що в Індії різке зростання захворюваності на коронавірус почали фіксувати 5 квітня. Країна за загальною кількістю випадків у світі поступається тільки США, де зареєстрували понад 33 мільйони хворих. Індійська влада на тлі спалаху призупинила експорт препарату «Ремдесивір» і схвалила російську вакцину «Супутник V».

 

Додамо, що 1 травня в Індії зафіксували 401 993 нові випадки інфікування коронавірусом, що стало рекордом з початку пандемії. 2 травня у країні зафіксували рекорд із добової смертності від коронавірусу.