Великодня ніч в Україні минула без порушень

11:19, 02.05.2021
Великодня ніч в Україні минула без порушень

Правоохоронці забезпечили безпеку парафіян під час Великодніх богослужінь. (Фото МВС)

Великодні богослужіння відбулися у понад 13 тисячах храмів України в ніч на неділю, 2 травня. Грубих порушень правопорядку не зафіксовано.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Міністерство внутрішніх справ.

 

"Наразі грубих порушень правопорядку та карантинних норм під час святкових служб не зафіксовано. Публічний порядок, безпеку парафіян та дотримання карантинних обмежень у Великодню ніч забезпечували понад 29 тисяч правоохоронців", - повідомив перший заступник міністра Сергій Яровий.

 

Зазначається, що в ніч з 1 на 2 травня великодні богослужіння відбулися у більш ніж 13 тис.ячах церквах та храмах України.

 

В МВС також наголосили, що посилений режим несення служби усіх підрозділів продовжиться до повного закінчення усіх святкових заходів.

 

"Слід зосередити увагу на місця перебування великої кількості громадян та ситуацію на автошляхах України. Особливо це стосується Одещини, де сьогодні тривають заходи, присвячені подіям 2 травня 2014 року", - зазначив перший заступник міністра.

 

Нагадаємо, в Одесі у 7-му річницю трагічних подій правоохоронці взяли під охорону Куликове поле та Соборну площу. Правопорядок у місті забезпечують понад 2,6 тисячі правоохоронців.

 

Як повідомляла «УМ», Православна церква України отримала Благодатний вогонь з Єрусалиму на Великдень. Святе Світло доставили звичайним авіарейсом до Києва і привезли до Михайлівського Золотоверхого собору.

 

Волонтери привезли 15 тисяч пасок для прикордонників і військових, які несуть службу на сході України.