Шерхан і Мауглі: США запевнили Путіна, що мають товсту шкіру

11:29, 22.04.2021
Шерхан і Мауглі: США запевнили Путіна, що мають товсту шкіру

Москва вдалася у своїй риториці із країнами Заходу до певних тотемних символів.

Адміністрація Джозефа Байдена у Вашингтоні не сприймаює особисто агресивні випади президента Росії Володимира Путіна у бік країн Заходу і Сполучених Штатів, зокрема.

 

Як інформує Україна молода, про це заявила речниця Білого дому Джен Псакі, реагуючи на агресивну риторику президента РФ Путіна під час щорічного послання Федеральним зборам.

 

"Я не думаю, що ми сприймаємо щось, що сказав президент Путін, особисто; у нас товста шкіра", - наголосила речниця.

 

Також пані Псакі відреагувала на слова президента Росії, який порівняв західні країни з тигром Шерханом із книги Кіплінга "Мауглі", навколо якого, за словами Володимира Путіна, крутяться "дрібні шакали" і "підвивають, намагаючись задобрити свого суверена".

 

У відповідь на агресивну риторику Путіна, який попередив країни Заходу про "швидку і жорстку" відповідь Росії на можливу загрозу її інтересам, речниця сказала, що в Білому домі, прагнуть стабільних і передбачуваних відносин із Росією, а не їх погіршення.

 

За її словами, запроваджуючи санкції, США прагнули послати російському керівництву чіткий сигнал про те, що дії Москви не залишаться без наслідків.

 

Речниця додала, що президент США Джо Байден у телефонній розмови з Володимиром Путіним запропонував обговорити питання, за якими "є можливість спільно працювати", – нерозповсюдження ядерної зброї, продовження договору СНО-3, ядерна угода з Іраном, – і питання, щодо яких США і Росія не згодні.

 

Псакі додала, що запрошення до участі в саміті президентів залишається в силі, переговори щодо організації такої зустрічі тривають на найвищому рівні.

 

Як повідомляла "УМ", Путін погрожує жорсткою відповіддю на дії інших країн, які загрожують інтересам безпеки РФ. Мовляв, «пошкодують, як давно не шкодували».

 

Тоді як Комітет Сенату США підтримав законопроект із "Безпекового партнерства з Україною", який передбачає збільшення військової підтримки України.