Кремль першим пропонував зустрітися на Донбасі - Кравчук

18:59, 21.04.2021
Кремль першим пропонував зустрітися на Донбасі - Кравчук

Леонід Кравчук вважає, що Путін опинився у складній ситуації.

Перший президент України, голова української делегації у ТКГ Леонід Кравчук стверджує, що російська сторона першою запропонувала зустрітись на лінії розмежування на Донбасі.

 

За його словами, сталося це під час зустрічі радників "нормандської четвірки" 19 квітня.

 

Вже після того президент Володимир Зеленський публічно запросив президента Росії Володимира Путіна зустрітись у "будь-якій точці українського Донбасу".

 

Як повідомляє Україна молода, про це Кравчук заявив в ефірі "Україна 24" у середу.

 

"У Росії є складнощі, адже політичні радники "нормандської четвірки", коли обговорювали питання кластерів (щодо Мінських угод – Ред.), то Росія не підтримала і висунула одну пропозицію: зустрітись на лінії розмежування і побачити цю ситуацію безпосередньо.

 

І Володимир Зеленський використав цей факт і сказав, що пропонує Путіну зустрітись у будь-якій точці Донбасу. Таким чином Путін поставлений у дуже складну ситуацію: якщо відмовитись, то означає, що він не підтримує власну пропозицію", - сказав Леонід Макарович.

 

Пан Кравчук відзначив, що під час засідання безпекової підгрупи ТКГ сторони підтримали український проєкт щодо координаційного механізму регулювання на порушення порядку припинення вогню. До 28 квітня підгрупа буде напрацьовувати узгоджену позицію щодо документу, щоб потім його узгодити на засідання ТКГ.

 

Водночас, у Кремлі заявляють, що Путіну вже доповіли про пропозицію президента України Володимира Зеленського зустрітися на Донбасі.

 

Речник Путіна Дмитро Пєсков каже, що текст виступу Зеленського, опублікованого ввечері 20 квітня, був "оперативно донесений" Путіну.

 

Разом з тим прессекретар зазначив, що, можливо, президент РФ ще не встиг з ним ознайомитися, оскільки працював над текстом послання Федеральним зборам.

 

Як повідомляла "УМ", Путін погрожує жорсткою відповіддю на дії інших країн, які загрожують інтересам безпеки РФ. Мовляв, «пошкодують, як давно не шкодували».