Арештованого брата судді Вовка звільнили із зовнішньої розвідки

13:42, 21.04.2021
Арештованого брата  судді  Вовка звільнили із зовнішньої розвідки

Юрію Зонтову не місце в лавах Служби зовнішньої розвідки. (Фото СЗР)

Брата голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка Юрія Зонтова звільнили з посади заступника начальника управління Служби зовнішньої розвідки через порушення дисципліни та умов проходження військової служби.

 

Напередодні його  затримало Національне антикорупційне бюро.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє  Служба зовнішньої розвідки

 

«Зонтова звільнено з військової служби. Дотримуючись демократичних принципів і стандартів інформування суспільства про діяльність розвідоргану, Служба зовнішньої розвідки повідомляє, що проведене службове розслідування виявило факти порушення Зонтовим військової дисципліни та умов проходження військової служби.

 

У рамках превалювання принципів доброчесності в діяльності співробітників Служби зовнішньої розвідки підполковника Зонтова притягнуто до дисциплінарної відповідальності та звільнено з військової служби», - йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, 6 квітня антикорупційні органи викрили на отриманні  хабаря в 100 тисяч доларів двох адвокатів, які обіцяли вирішити питання в судовому позові через голову ОАСК Павла Вовка.

 

Як стало відомо, один з адвокатів,  брат Вовка Юрій Зонтов -  співробітник  Служби зовнішньої розвідки.

 

9 квітня суд відправив брата голови Окружного адмінсуду Павла Вовка – Юрія Зонтова під варту до 4 червня з альтернативою застави – 35 млн 185 тисяч гривень, а пізніше суд арештував з можливістю внесення 2,95 мільйона гривень його спільника – адвоката Юрія Донця.