ЄС вимагає від Росії відвести свої війська від кордонів України

15:23, 19.04.2021
ЄС вимагає від Росії відвести свої війська від кордонів України

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель

Євросоюз рішуче закликає РФ відвести війська від кордонів України.

 

Як інформує УМ, про це заявив у понеділок, 19 квітня, верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, повідомляє прес-служба Єврокомісії.

 

На засідання Ради ЄС запрошений міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба:  він повідомив членам Ради ЄС, яка ситуація на українсько-російському кордоні.

 

«Ця ситуація дуже небезпечна, і ми закликаємо Росію відвести її війська від українського кордону», – сказав у свою чергу Боррель.

 

Крім того, Рада ЄС обговорила ситуацію з видворенням російських дипломатів з Чехії і ситуацію з ув’язненням російського опозиціонера Олексія Навального.«Я отримав листа від його команди. Ми дуже стурбовані станом здоров’я пана Навального», – повідомив Боррель.

 

Нагадаємо, що вчора Чехія вирішила вислати з країни 18 російських дипломатів, яких ідентифікували як співробітників спецслужб РФ. Також Чехія на засіданні глав МЗС ЄС 19 квітня підніме питання підриву російськими агентами складу боєприпасів в Врбетіце в 2014 році, повідомив міністр закордонних справ Чехії Ян Гамачек.

 

Росія висловила Чехії рішучий протест у зв’язку з висилкою 18 співробітників посольства і пригрозила у відповідь заходами. У МЗС РФ додали, що в цьому «ворожому кроці» не можна «Не бачити також американський слід».

 

Додамо, що у США заявивли, що можуть збільшити кількість американських військових в Україні через загострення ситуації на Донбасі.