На Київщині спіймали «голодаючого» браконьєра із понад 200 кг риби

13:44, 19.04.2021
На Київщині спіймали «голодаючого» браконьєра із понад 200 кг риби

За подібні "діяння" можна потрапити в буцигарню на строк до 3 років

На Київщині спіймали браконьєра, який попри нерестову заборону, добув понад 200 кг риби: кримінальна відповідальність загрожує жителю села Великий Букрин Миронівського району. Збитки, завдані рибному господарству, склали 86 тисяч гривень.

 

Як інформує УМ, про це повідомили у пресслужбі поліції Київщини.

 

Під час проведення профілактичних заходів «Нерест 2021» працівники сектору водної поліції Бориспільського районного управління поліції спільно з працівниками екологічної інспекції Києва та області задокументували факт незаконного зайняття рибним промислом. Збитки, завдані рибному господарству, склали 86 тисяч гривень. Чоловік рибалив з човна мисиновими сітками на Канівському водосховищі поблизу села Великий Букрин.

 

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним, промислом) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає від 17 000 до 51 000 гривень штрафу або обмеження волі на строк до 3 років. Сітки, човен та рибу вилучили.

 

Нагадаємо, що на Київщині триває нерестова весняно-літня заборона на вилов риби. Київські рибпатрульні з 1 квітня зафіксували 120 порушень, з яких 7 — кримінальних. З початку нерестової заборони у браконьєрів вилучили 95 заборонених знарядь лову, зокрема 87 сіток, 243 кілограми риби та раків, а також 8 човнів.