У Криму може погіршитись стан безпеки – посольство США

13:27, 16.04.2021
У  Криму  може погіршитись стан безпеки – посольство США

Окупований Крим

Посольство Сполучених штатів Америки  в Україні попереджає своїх громадян про можливу зміну ситуації з безпекою в анексованому Криму та вздовж російсько-українського кордону.

 

Про це, за інформацією УМ, повідомляється на сайті посольства США.

 

«До уваги громадян США: посольство Сполучених Штатів Америки в Україні продовжує відстежувати ситуацію з Росією в окупованому Криму та вздовж кордонів України, де умови безпеки можуть змінитися практично без повідомлення», – йдеться у застереженні.

 

Росія останнім часом істотно збільшує бойові дії своїх гібридних сил на окупованій частині Донбасу, що грубо порушують умови режиму припинення вогню, але при цьому намагається звинуватити в цих порушеннях українські війська. Крім того, значне нарощування російських військ у Криму і біля кордонів України викликає у Києва та його західних союзників занепокоєння з приводу можливості нового відкритого вторгнення російських військ в Україну.

 

Західні союзники України (США і ЄС), а також НАТО, висловили їй свою підтримку.

 

Директор ЦРУ США Вільям Бернс зазначив, що нарощування Росією військової присутності поблизу кордону з Україною та в анексованому Криму, серед іншого, може мати на меті військове вторгнення.

 

У березні головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що Росія під виглядом підготовки до стратегічних навчань «Захід-2021» стягує з усієї території тактичні групи до східних кордонів України.

 

Він також зазначив, що російські війська, які перекидали в анексований Крим з Новоросійська і Ставрополя на навчання в березні, продовжують залишатися на півострові.

 

У Кремлі заявили, що пересування російської армії по території Росії не має викликати занепокоєння інших країн, зокрема України.