Байден підготував указ про запровадження нових санкцій проти Росії

09:34, 15.04.2021
Байден підготував указ про запровадження нових санкцій проти Росії

Байден не збирається "жартувати" з Росією

Нові санкції США будуть запроваджені у відповідь на російські кібероперації, втручання Росії в американські вибори і анексію Росією Криму.

 

Як інформує УМ, про це написали в одному з найбільших і найвпливовіших американських видань - The Wall Street Journal.

 

Адміністрація президента США Джо Байдена має намір запровадити 15 квітня нові санкції проти Кремля, повідомляють The Wall Street Journal та інші американські засоби інформації з посиланням на джерела в Білому домі.

 

Президент США Джо Байден підготував указ, згідно з яким американським банкам буде заборонена купівля російських державних облігацій у Банку Росії, міністерства фінансів країни і Фонду добробуту Росії. Передбачається висилка зі США 10 російських дипломатів, частина з яких причетна до виплати винагород за вбивство американських військовослужбовців в Афганістані.

 

Санкції будуть запроваджені у відповідь на російські кібероперації, втручання Росії в американські вибори і анексію Росією Криму.

 

На службу зовнішньої розвідки Росії буде покладена провина за так звану операцію Solar Winds – незаконне проникнення в комп’ютерні системи державних відомств і оборонних корпорацій США.