Уперше за 170 років головним редактором Reuters стане жінка

16:59, 13.04.2021
Уперше за 170 років головним редактором Reuters стане жінка

Ііталійка Алессандра Галлоні - перша жінка-редактор Reuters за всю історію існування агенства

Всесвітнє інформаційне агентство Reuters назвало ім’я нового головного редактора: вперше за 170 років це поважне, авторитетне агентство очолить жінка.

 

Як інформує УМ, про це поінформували 13 квітня в агенстві Reuters.

 

Новим головним редактором стане 47-річна італійка Алессандра Галлоні. До цього вона була одним із топменеджерів агентства і мала посаду Global News Editor — тобто курирувала кореспондентів Reuters у 200 пунктах по всьому світу.

 

«Для мене велика честь керувати відділом новин світового рівня, заповненим талановитими, цілеспрямованими і надихаючими журналістами», — зазначила вона.

 

На цій посаді Галлоні змінила Стівена Адлера, який був головним редактором агентства Reuters 10 років. Під його керівництвом журналісти агентства отримали сотні журналістських нагород, зокрема сім Пулітцерівських премій — найпрестижнішої премії у цій галузі.

 

Інформаційне агентство Reuters з 2008 року входить до масштабної корпорації Thomson Reuters і забезпечує близько 10% загального прибутку.

 

Сама ж Галлоні спочатку працювала в італійському бюро Reuters, але згодом перейшла на роботу у The Wall Street Journal, де 13 років писала тексти на тему економіки та бізнесу, а також редагувала їх. У 2013 році вона повернулася до роботи в Reuters.