Глава УГКЦ Святослав Шевчук втратив матір

14:31, 12.04.2021
Глава УГКЦ Святослав Шевчук втратив матір

Матір глави УГКЦ Віра Шевчук померла на 74 році...

Матір глави УГКЦ Святослава Шевчука померла в місті Стрий на Львівщині. Вона боролась з важкою недугою й померла на 74 році життя.

 

Як інформує УМ, про це повідомили в Українській Греко-Католицькій Церкві.

 

Віра Шевчук майже усе життя пропрацювала викладачем фортепіано у музичній школі.

 

Глава УГКЦ часто бував у своєї мами на роботі. Блаженніший Святослав розповів, що його мама майже все життя пропрацювала викладачем класу фортепіано. Перші спогади глави УГКЦ пов'язані саме з цим інструментом.

 

«До нас додому приходили учні та постійно лунала музика. Навіть, коли моя мама займалася домашніми справами, наприклад, готувала їжу на кухні, то завжди в сусідній кімнаті грали студенти на фортепіано», - розповів Блаженніший Святослав.

 

Віра Шевчук часто брала сина із собою на роботу, адже не мала з ким його лишити. За словами глави УГКЦ, коридори й класи музичних шкіл у Стрию та Самборі були просторами, у яких він виростав. Коли Блаженніший Святослав був школярем, він часто проходив на роботу до своєї мами, щоб зробити уроки.

 

«Собі уявіть – урок музики. Отже, є письмовий стіл, фортепіано, за інструментом сидить студент чи студентка, моя мама біля неї, а я тут поруч роблю уроки. І вона одним вухом слухає, як грає студент, а тут дивиться, що роблю я. І тільки тоді, коли все зробив, я міг збиратися і йти додому», – додав Блаженніший Святослав.

 

Міський голова Львова Андрій Садовий разом з усією громадою міста висловив свої співчуття Блаженнішому Святославу у зв'язку зі смертю його матері.

 

Також свої співчуття Блаженнішому Святославу, його батьку Юрієві та братові Всеволоду висловила уся спільнота вірних Української Греко-Католицької Церкви.

 

Парастас відбудеться у Стрию 12 квітня о 19:00 в поминальній каплиці храму Святих Володимира і Ольги, що розташована на вулиці Григорія Коссака, 7а. Похоронні богослужіння розпочнуться 13 квітня, об 11:00 у храмі Святих Володимира і Ольги.

 

Читайте також: Патріарх зі "Скайпом", вихований у підпіллі