На Банковій відхрестилися від заяв Мендель про «українську російську мову»

15:32, 08.04.2021
На Банковій відхрестилися від заяв Мендель про «українську російську мову»

Юлія Мендель розмірковує про різні мови: російську, українську і англійську.

Скандальна заява речниці президента Юлії Мендель про так звану «українську російську мову» є виключно її приватною думкою.

 

Як передає Україна молода, про це заявив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко зв інтерв'ю Радіо НВ.

 

«Ми, навпаки, не порушуємо мовне питання. Я думаю, що це окрема думка прессекретаря президента і міністра внутрішніх справ (Арсена Авакова - ред.) щодо того, що немає монополії на російську мову у однієї країни (Російської Федерації — ред.)», — розмірковує пан Тимошенко.

 

Нагадаємо, що раніше речниця Зеленського заявила в телеефірі, що «українська російська мова» є частиною культурного розмаїття нашої країни. Вона висловила переконання, що і Росія не є монополістом на російську мову.

 

На думку Мендель, англійську використовують в різних країнах і на континентах — в Австралії, і в США, і в Індії тощо, але Велика Британія не вважає англійську мову тільки своєю.

 

Перед тим міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вперше поділився своїми розмірковуваннями про так звану «українську російську мову» і навіть запропонував створити якісний російськомовний український і проукраїнський телеканал, який міг би зламати пропагандистську монополію Російської Федерації на міжнародному інформаційному ринку.

 

Як повідомляла «УМ», мовний омбудсмен Тарас Кремінь жорстко розкритикував думки Мендель та окремих політиків про «українську російську мову».