Юрій Вітренко готується до відрядження і не коментує чутки про звільнення

10:03, 08.04.2021
Юрій Вітренко готується до відрядження і не коментує чутки про звільнення

Юрій Вітренко вважає маніпулятивними чутки про свою відставку.

В.о. міністра енергетики Юрій Вітренко заявив, що продовжує виконувати свої обов'язки та готується до нового відрядження у складі офіційної української делегації.

 

При цьому, він вважає маніпулятивними чутки про свою відставку.

 

Як повідомляє Україна молода, про це йдеться у заяві Вітренка, яку оприлюднено на сторінці Міністерства енергетики в Facebook  у четвер вранці.

 

«Чутки про нарікання з боку уряду, Офісу президента, міжнародних партнерів на роботу Міністерства енергетики під моїм головуванням носять маніпулятивний характер. У нас вистачає зовнішніх загроз, для ефективної боротьби з якими потрібна командна робота органів державної влади, і на посаді виконувача обов’язків Міністра енергетики я докладаю зусилля саме для цього», - йдеться у заяві Вітренка.

 

В.о. міністра енергетики додає, коментуючи численні запити медіа:

 

«Наразі я продовжую виконувати обов‘язки Міністра енергетики і готуюся до поїздки у складі офіційної української делегації в рамках закордонного візиту Президента України, який заплановано на найближчі дні».

 

Юрій Вітренко також заперечує, що Банкова і уряд мають нарікання щодо нього.

 

У пресслужбі міністерства енергетики додали, що Вітренко з робочою метою перебував у столиці Катару з 29 березня, тобто прибув туди раніше, ніж інші члени делегації на чолі з президентом.

 

"Юрій Вітренко з іншими членами української делегації залишився 6 квітня у Досі для проведення робочих зустрічей за підсумками візиту голови держави, після чого вчора повернувся у Київ", - заявили у відомстві.

 

Як повідомляла «УМ», за неофіційними даними Вітренко написав заяву про звільнення ще два тижні тому - тобто раніше, ніж відбувся візит до Катару. Він навіть забрав свої речі з міністерства.

 

Однак рішення щодо звільнення Вітренка, може бути ухвалено лише після визначення альтернативного кандидата на пост керівника міністерства.