Брат голови ОАСК Вовка офіційно підозрюється у хабарництві

12:52, 07.04.2021
Брат голови ОАСК Вовка офіційно підозрюється у хабарництві

Речові докази у справі брата голови Окружного суду

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала підозру  двом адвкатам, один з котрих брат голови Окружного адміністративного суду Павла Вовка Юрій Зонтов.

 

Їх підозрюють в отриманні $100 тисяч в обмін на позитивне рішення суду.

 

Як інформує «УМ», про це Венедіктова написала  на своїй сторінці у Facebook.

 

«….я підписала повідомлення про підозру двом горе-ділкам, які називають себе адвокатами. Вони надавали, як їм здавалось, адвокатські послуги, однак на думку детективів НАБУ і прокурорів САП, з якими я цілком згодна, така правова допомога - пряма дорога на лаву підсудних», — повідомила вона.

 

За інформацією генпрокуроки, обидва адвокати отримали $100 тисяч і мали передати ці кошти суддям ОАСК. За ці гроші адвокати обіцяли ліквідатору товариства допомогти винести «зручне» судове рішення.

Венедіктова також підтвердила, що один із затриманих — брат голови Окружного адмінсуду Павла Вовка.

 

 

Як уже повідомляла «УМ», детективи НАБУ затримали брата скандально відомого голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка - Юрія Зонтова, коли той намагався взяти 100 тисяч доларів хабаря.

 

Сам Вовк назвав затримання та  обшуки в суді провокацією НАБУ  і назвав їх «помстою».

 

НАБУ повідомило, що під час обшуку у адвокатів знайшло понад $3,7 млн, €840 тис., 20 тис. фунтів стерлінгів, 230 тис. грн та 100 шекелів.

 

Крім того, правоохоронці виявили золоті злитки, антикваріат та документи на ім’я голови ОАСК Павла Вовка та його близького родича.