Росія зброєю дихає в обличчя України та Європи

10:47, 07.04.2021
Росія зброєю дихає в обличчя України та Європи

Україна героїчно стоїть за власну та європейську безбеку

Російське брязкання зброї на українських кордонах – загроза безпеці в усій Європі. Захід мусить діяти.

 

Про це, як повідомляє УМ,  пише директор Стокгольмського центру східноєвропейських студій Fredrik Löjdquist:

 

"Нарощування Росією військових сил на кордонах України, заяви російських посадовців, зашкалювання тону на російському державному ТБ та інші дії з ескалації - причини справжнього занепокоєння щодо європейської безпеки", - пише він.

 

Експерт зазначає, що незалежно від намірів Росії (справжні дії чи залякування) це форма стратегічної комунікації, що демонструється  і Києву, і адміністрації Байдена, і Євросоюзу та столицям Нормандського формату - Берлінові та Парижу.

 

Кремль випробовує реакції та стверджує своїми діями, що вирішення російсько-українського конфлікту буде на термінах, прийнятних для Кремля.

 

Це брязкання зброєю використовується для залякуваня, а також для того, щоб зберігати за собою ініціативу (Захід вимушений реагувати), намагаючись досягти подальших поступок з боку Заходу, або ж для прийняття нових фактів.

 

Росія вже справді застосовувала силу для нав'язування своєї політики у 2008 у Грузії та в 2014 в Україні, й це підкреслює серйозність ситуації.

 

Для запобігання конфлікту потрібні дії Заходу.

 

Не діяти - це моральна небезпека для політики безпеки.

 

Російсько-український конфлікт має наслідки для європейської безпеки загалом.

 

Нагадаємо, як повідомляли закордонні ЗМІ, винищувачі НАТО сім разів за  минулий тиждень вилітали перехоплювати російські літаки.