Кремль прогнозує погіршення ситуації на Донбасі у разі вступу України в НАТО

17:57, 06.04.2021
Кремль прогнозує погіршення ситуації на Донбасі у разі вступу України в НАТО

Пєсков старанно озвучує думки Путіна з українського питання.

Офіційна Москва натякає, що вступ України в НАТО лише «погіршить ситуацію» на Донбасі.

 

Тим самим у Кремлі відреагували на заяву президента Володимира Зеленського щодо необхідності вступу країни до НАТО для врегулювання проблеми Донбасу.

 

Як повідомляє Україна молода, про це заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков у вівторок.

 

Відтак, у Путіна хочуть, щоб українська влада прислухалася до жителів окупованих територій.

 

«Глибоко сумніваємося в тому, що це допоможе якось Україні впоратися зі своєю внутрішньою проблемою. На наш погляд, це ще більше погіршить ситуацію.

 

Говорячи про вступ до НАТО, жодним чином не можна абстрагуватися від думки людей, а якщо ви запитаєте думку кількох мільйонів людей у самопроголошених республіках, то ви зрозумієте, що членство в НАТО для цих людей є глибоко неприйнятним, неприйнятною перспективою», - наголосив речник Путіна.

 

За його словами, Москва поки не бачить у Києва намірів взяти під контроль підрозділи ЗС України на лінії зіткнення на Донбасі.

 

Раніше генсекретар НАТО Єнс Столтенберг у розмові з Зеленським висловив стурбованість російською військовою активністю біля кордонів з Україною.

 

Прем’єр Британії Борис Джонсон у телефонній розмові з Зеленським заявив про занепокоєність нарощуванням російської військової присутності біля українського кордону.

 

Зауважимо, що лише за перші два дні тижня на Донбасі загинуло четверо захисників України, загалом ЗСУ зазнали вже п’ять бойових втрат від початку квітня.