Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном

22:31, 05.04.2021
Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном

Зеленський і Джонсон розмовляли по телефону 5 квітня

Володимир Зеленський, перебуваючи з офіційним візитом у Катарі, провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном і заявив, що дії Росії кидають серйозний виклик безпеці України, країнам НАТО і всій Європі.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба президента України.

 

У пресслужбі  президента зазначили, що Зеленський повідомив Джонсону про загострення ситуації на Донбасі, нарощування російського військового контингенту біля українсько-російського кордону і намагання Росії зірвати реалізацію Мінських домовленостей.

 

Зеленський закликав Велику Британію разом з іншими державами Альянсу посилити свою присутність у регіоні та збільшити санкційний тиск на Москву.

 

Крім того, Президент України подякував за підтримку з боку Великої Британії суверенітету й територіальної цілісності України. «Ми відчуваємо, що Україна не на самоті. Нас підтримують країни «Групи семи», – сказав Володимир Зеленський.

 

Він також наголосив, що отримання Плану дій щодо членства в НАТО є на сьогодні першочерговим пріоритетом України. «Отримання Плану дій щодо членства в НАТО сприяло б зміцненню обороноздатності України», – сказав Зеленський.

 

Президент України також запросив Бориса Джонсона взяти участь в інавгураційному саміті Кримської платформи, який відбудеться в Києві 23 серпня 2021 року.

 

Нагадаємо, що 2 квітня відбулася телефонна розмова президентів США і України Джо Байдена та Володимира Зеленського. За повідомленням Білого дому, «президент Байден підтвердив непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України в умовах агресії Росії на Донбасі та в Криму».