Берлін і Париж категоричні в питанні негайної деескалації конфлікту в Україні

14:52, 04.04.2021
Берлін і Париж категоричні в питанні  негайної деескалації конфлікту в Україні

Донбас: цілодобова варта миру

Міністерства закордонних справ Франції і Німеччини висловили стурбованість щодо збільшення порушень режиму припинення вогню на Донбасі.

 

Країни закликали сторони до негайної деескалації.

 

Про це, як повідомляє УМ,  йдеться в спільній заяві, опублікованій на сайті Міністерства закордонних справ ФРН.

 

«Ми уважно стежимо за ситуацією, у тому числі за пересуваннями російських військ, і закликаємо сторони до стриманості і негайної деескалації. Ми підтверджуємо нашу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах», - зазначають посередники «нормандського формату» .

 

У відомствах додали, що як посередники у «нормандському форматі»,  Берлін і Париж мають намір повністю виконати Мінські домовленості.

 

Останні тижні російські бойовики активно обстрілюють українські позиції на Донбасі. Крім того, Росія збільшила військову присутність біля кордонів України.  26 березня російські бойовикиобстріляли українські позиції поблизу селища Шуми Донецької області. Внаслідок цього загинуло четверо українських військових. Двоє отримали поранення. Українська влада та світове співтовариство засудили дії РФ та заклкали негайно припинити обстріли.