Кличко обіцяє 400 тисяч спецперепусток нового зразка

14:09, 02.04.2021
Кличко обіцяє 400 тисяч спецперепусток нового зразка

Новий спеціальний квиток на транпорт у Києві. (Фото КМДА)

Близько 400 тисяч спецперепусток планує видати столична влада на громадський транспорт, який працюватиме в спеціальному режимі під час обмежень.

 

За даними "УМ" з власних джерел, багатьом киянам на підприємствах і в установах ще не видавали нові спецперепустки. Тоді як вже у понеділок, 5 квітня, потрапити у метро або в салон наземного транспорту без такої перепустки буде неможливо. 

 

Опитані на вулицях Києва підприємці - власники кав'ярень та інших МАФів тощо - не знають як саме добиратимуться в понеділок на роботу. 

 

Тоді як у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА повідомили, що лише 3 та 4 квітня, з 08:00 до 18:00 години вони прийматимуть заявки на отримання спецквитків для проїзду в громадському транспорті.

 

«Отримати спецквитки в Департаменті можуть центральні органи виконавчої влади, державні  підприємства та служби, суб’єкти господарювання, які здійснюють свою діяльність у сфері дорожньо-транспортного господарства. Звертаємо увагу, що всі інші організації та суб'єкти господарювання отримають спецквитки відповідно до розподілу за посиланням», - наголосили у КМДА.Водночас, мер Києва Віталій Кличко під час онлайн брифінгу у п'ятницю заявив: 

 

«Скористатися громадським транспортом з 5 квітня можна буде виключно за наявності спецперепустки. Наголошую, спецперепустка – це не проїзний квиток. За проїзд сплачувати потрібно. При цьому необхідно мати із собою спецперепустку і документ про посвідчення особи, і не забувати носити маску. Усього таких перепусток буде, як і під час карантину минулого року, приблизно 400 тисяч». 

 

За словами Кличка, такі перепустки отримають у першу чергу працівники критичної інфраструктури міста. "Це – медики, рятувальники, працівники соціальної сфери, транспорту, торгівлі, комунальники та військові", - додав мер. 

 

Також пан Кличко зазначив, що місто не буде зменшувати кількість рухомого складу наземного громадського транспорту та його маршрутів на час локдауну.

 

Мер додав, що на маршрутах столиці курсують 1130 одиниць наземного громадського транспорту.

 

Метрополітен у період обмежень теж працюватиме за звичайним графіком. Тобто станції будуть відкривати і закривати в той же час, як і завжди. Кількість поїздів на лініях не скорочуватимуть. Проїзд у метро теж буде тільки за спецперепустками.

 

Нагадаємо, що нещодавно Київська міська рада оприлюднила порядок отримання спеціальних перепусток на проїзд у громадському транспорті столиці під час локдауну, який стартує 5 квітня.

 

У Київраді звернули увагу, що кількість спецперепусток обмежена й заяви від окремих осіб не приймаються.