Степанов порадив Києву та Одесі наслідувати Івано-Франківськ у боротьбі з COVID-19

13:01, 31.03.2021
Степанов порадив Києву та Одесі наслідувати Івано-Франківськ у боротьбі з COVID-19

Глава МОЗ Максим Степанов зазначив, що в Україні на сьогодні є дві “гарячі точки”, які стосуються ситуації в лікарнях – це Київ та Одеса, де їх заповнюваність найбільша.

 

Як інформує УМ, про це він заявив під час ефіру на телеканалі “Україна 24”.

 

«Мені здається, що в Києві досить важка ситуація, дійсно важка ситуація також в Одесі. У Києві ми додаємо зараз ліжка, зокрема в Академії медичних наук ми відфінансовуємо 500 ліжок», — зазначив він.

 

Для того, аби ситуація стабілізувалася, продовжив міністр, варто дотримуватися карантинних обмежень, як свого часу це зробили в Івано-Франківську.

 

«Ми повністю стабілізували ситуацію в Івано-Франківській області, а вона палала. Коли ми бачили там темпи зростання, то було моторошно», — додав Степанов.

 

В Україні останніми тижнями зростає захворюваність на коронавірус. При цьому уряд введе національний локдаун в тому випадку, якщо більшість областей буде в “червоній” зоні.

 

Міністерство охорони здоров’я України з 29 березня розширило “червону” зону карантину до 11 регіонів, додавши до переліку Чернігівську область. У “жовтій” зоні карантину Херсонська область, а всі інші регіони в “помаранчевій” зоні.

 

29 березня Максим Степанов також повідомив, що у найближчі дні Івано-Франківська область повинна перейти у “помаранчеву” або “жовту” карантинну зону.

 

Водночас, голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан повідомив, шо ситуація з коронавірусом в Києві критична. Локдаун у місті можуть посилити, якщо Національна академія медичних наук не надасть додаткові ліжка для заражених коронавірусом.

 

За його словами, карантинні обмеження можуть посилити на всіх рівнях.

 

"Якщо Національна академія медичних наук не надасть 500 ліжок, як обговорювалось, то буде в п'ятницю прийматись рішення щодо посилення карантину", - повідомив він.

 

Рубан зазначив, що у місті можуть припинити роботу дитсадків, молодших класів (1-4 класи) і роботу громадського транспорту.

 

"Що стосується транспорту, то можна сказати, що "Укртрансбезпека" ігнорує свої обов'язки по контролю транспорту... Виявляються чисельні порушення правил", - повідомив він.

 

Наразі місто перебуває в "червоній" зоні карантину, також в Києві діють додаткові карантинні обмеження, введені місцевою владою.

 

Станом на 31 березня в Україні виявили 11 226 нових випадків коронавірусу за добу. Серед них є 491 дитина та 335 медиків. Крім того, 5 558 людей госпіталізували. За добу, на жаль, виявили 407 летальних випадків. Це найбільше від початку пандемії. Щоправда, 6 405 хворих одужали.

 

Найбільше підтверджених випадків за добу зареєстрували у Києві – 1 100, Одеській області – 1 012, Харківській – 906, Львівській – 833 та Запорізькій – 737.

 

Нагадаємо, в Києві з 1 квітня заборонять проводити продуктові ярмарки до 12 квітня.