Руслан Кошулинський вимагає перевиборів на окрузі №87

12:18, 31.03.2021
Руслан Кошулинський вимагає перевиборів на окрузі №87

Руслан Кошулинський акцентує увагу на фактах підкупу виборців.

Кандидат у народні депутати по 87-му виборчому окрузі заявив, що на виборах були задіяні брудні технології. Кошулинський вважає, що вибори прийшли з грубими порушеннями та підкупом.

 

Як інформує УМ, про це йдеться на Facebook-сторінці "свободівця" Руслана Кошулинського.

 

"Було непросто. Ми чесно провели виборчу кампанію, коли опоненти дозволяли собі брудні технології. Коли на одних терезах опинялися з одного боку гідність і відповідальність за сказане слово, а з іншого — мільйонний ресурс ставлеників олігархів. Зрештою, достатньо лише глянути на те, що відбувалося в день тиші, в сам день виборів і зараз, під час підрахунку", — йдеться в повідомленні.

 

Кошулинський акцентує увагу на тому, що були факти підкупу виборців.

 

"Очевидні факти підкупу голосів, численні порушення на дільницях і те, що зараз відбувається в ОВК — це яскравий приклад грубої, незаконної боротьби за владу. Зважаючи на численні порушення і на ситуацію, що зараз відбувається, вимагаємо визнати результати виборів недійсними і оголосити перевибори", — написав кандидат.

 

Раніше йшлося, що на 87-му окрузі можуть скасувати результати виборів.

 

Через три дні після голосування на довиборах у Верховну Раду у виборчому округу №87 досі не порахували голоси. Станом ранок 31-го березня окружна виборча комісія не працює, голови комісії та її членів немає.

 

Як повідомляла УМ, виборча комісія округу №87 на Івано-Франківщині з центром у місті Надвірна не могла зібрати кворум і продовжити підрахунок голосів 30 березня.

 

Після закриття дільниць двоє кандидатів Олександр Шевченко від “За майбутнє” та Василь Вірастюк від “Слуги народу” оголосили себе переможцями.

 

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомив, що за результатами паралельного підрахунку голосів штабом Кошулинського з мінімальною перевагою перемагає Олександр Шевченко.

 

Станом на 11 год 31 березня обласна виборча комісія опрацювала 67,5% протоколів. Відповідно на цей момент лідирує Василь Вірастюк з 31,3% голосів виборців, другий Руслан Кошулинський – 28,88%, третій Олександр Шевченко – 28,73%.

 

Втім процес підрахунку голосів зупинений з ночі 30 березня. Оскільки ОВК не може зібрати кворум, присутні 9 з 18 членів комісії. Для продовження роботи потрібно хоча б 10 членів ОВК.