Без України не вийде вирішити питання Донбасу - Пєсков

17:16, 30.03.2021
Без України не вийде вирішити питання Донбасу - Пєсков

ВР вимагає від Росії негайно припинити бойові дії.

Питання конфлікту на Донбасі не вийде вирішити без України. При цьому не можна заборонити лідерам Росії, Німеччини та Франції обмінюватися думками з цього питання.

 

Як інформує УМ, про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков,передає gazeta.ru.

 

Зокрема, йому задали питання, чи вийде без участі України на конференції лідерів Росії, Німеччини і Франції вирішити питання Донбасу.

 

"Звичайно ж, не вийде. Ніхто не зможе вирішити це питання (без участі України, - ред.). Але з іншого боку, навряд чи можна відмовити в праві лідерів трьох країн обмінятися думками щодо ескалації напруженості на південному сході України", - підкреслив Пєсков.

 

Нагадаємо, раніше в Кремлі відреагували на загибель чотирьох українських бійців на Донбасі і заявили, що у зоні бойових дій є ризик силового сценарію. Також там заявили, що готують конференцію за участю Володимира Путіна, Еммануеля Макрона і Ангели Меркель. Український лідер Володимир Зеленський не буде брати в ній участь.

 

Українське Міністерство закордонних справ у відповідь на це заявило, що на переговорах, які стосуються інтересів Києві, нічого не має вирішуватися без Києва.

 

Як повідомляла УМ, Верховна рада схвалила заяву через загострення на Донбасі 26 березня, у результаті якого загинули четверо українських військовослужбовців. ВР вимагає від Росії негайно припинити бойові дії.