Єрмак прокоментував публікацію планів по Донбасу в російській газеті

15:54, 25.03.2021
Єрмак  прокоментував публікацію  планів по Донбасу в російській газеті

Російські ЗМІ завчасно видали плани по поверненню українського Донбасу

Російське видання "Комерсант" оприлюднило деталі плану з реалізації Мінських угод, який запропонували Франція та Німеччина і доопрацювала Україна.

 

Глава офісу президента України Андрій Єрмак реагуючи на це каже, що це означає, що РФ отримала документ, чого раніше не визнавала.

 

Як повідомляє УМ, про це написали російські видання.

 

Партнери по Нормандському формату підготували наприкінці 2020 року ключові кластери з врегулювання ситуації на Донбасі, але деталі не розкривали до узгодження їх усіма учасниками перемовин.

 

У Кремлі до останнього заперечували  отримання цього документу.

 

Видання «Комерсант» розповіло, що зараз на столі перемовин учасників Нормандського формату є нібито "три основних документи: український проєкт кластерів від 19 січня, оновлений проєкт Франції та Німеччини, представлений 8 лютого, і російські поправки до франко-німецького проєкту від 16 лютого.

 

"Опублікований матеріал підтверджує мою попереднє заяву, яку чомусь поставили під сумнів представники Росії. Я нагадаю, що говорив про те, що план мирного врегулювання, створений на базі німецько-французького проєкту і доопрацьований українською стороною, лежить на столі у російської делегації. Російській стороні запропоновано абсолютно чіткий план, який дає можливість завершити війну, повернути Україні її території і людей. Якщо на те, звичайно, у Росії є політична воля", — сказав у кометарі для  ЗМІ Єрмак.

 

Посадовець також акцентував увагу на тому, що сам факт такої публікації в російських ЗМІ, яка розголошує деталі переговорного процесу між політичними радниками "нормандської четвірки", порушує існуючу етику внутрішніх домовленостей у межах Нормандського формату.