У Польщі в ДТП потрапив український автобус: є загиблий та постраждалі

10:10, 22.03.2021
У Польщі в ДТП потрапив український автобус: є загиблий та постраждалі

Всього в салоні автобуса перебувало 10 українців.

В результаті аварії за участю автобуса в Польщі постраждали були госпіталізовані п'ять українців. Ще один громадянин України загинув.

 

Як інформує УМ, про це повідомив спікер Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.



За його словами, всього в салоні автобуса перебувало 10 українців. Аварія сталася поблизу Кашице. Неподалік місця, де 6 березня розбився український автобус Познань – Херсон. Тоді загинули 5 людей.

 

"1 людина загинула, 5 госпіталізовані. Генеральне консульство України в Любліні взаємодіє з правоохоронними органами Польщі для з'ясування обставин аварії, надає постраждалим консульську допомогу", - повідомили в МЗС.

 

Нагадаємо, аварія сталася сьогодні вночі. За попередньою інформацією, автобус врізався в огорожу і вилетів у кювет. Спочатку повідомлялося про одного загиблого і чотирьох постраждалих. При цьому не було точно відомо, всі вони громадяни України.

 

У МЗС уточнили кількість постраждалих українців в смертельній аварії у Польщі

 

За попередньою інформацією від поліцейський, водій транспортного засобу був тверезим. За даними управління національних доріг та автомагістралей, автобус влетів у відбійник на з'їзді до пункту обслуговування пасажирів "Кашице", перевернувся та впав у кювет.

 

Правоохоронці з'ясовуватимуть усі обставини моторошної аварії. Наразі автомагістраль A4 у місці аварії заблокована, там працює поліція та інші служби.

 

За словами речника МЗС Олега Ніколенка, генконсульство України в Любліні взаємодіє з польською стороною для з'ясування обставин ДТП й надає постраждалим консульську допомогу.


Як повідомляла УМ, 6 березня в Польщі відбулося ще одне смертельне ДТП за участю автобуса з українцями. Тоді в результаті аварії загинули 5 громадян України, ще одного вдалося реанімувати в лікарні. Всього в автобусі перебували 57 осіб, 24 людини були госпіталізовані.