Львів вводить посилений карантин

13:29, 17.03.2021
Львів вводить посилений карантин

Посилений карантин буде діяти з 19 по 28 березня

З 19 березня у Львові вводять посилений карантин. Зокрема, припиняють роботу всі заклади культури.

 

Як інформує УМ, про це повідомив у своєму Telegram-каналі мер міста Андрій Садовий.



Посилений карантин буде діяти з 19 по 28 березня, повідомив мер міста.

 

Зокрема, молодша школа переходить на канікули. Старші класи продовжують дистанційне навчання.

 

Припиняють роботу всі заклади культури: театри, кінотеатри, музеї, концертні майданчики. Закривають заклади громадського харчування, вони зможуть працювати "на виніс" та доставку.

 

У торгових центрах будуть працювати продуктові магазини, аптеки та зоомагазини; господарські магазини будуть працювати на видачу за попереднім замовленням.

 

Разом з тим, з 19 березня всі масові заходи переносяться, а салони краси та спортивні зали будуть працювати за індивідуальним попереднім записом.

 

Як пояснив мер міста Андрій Садовий, динаміка госпіталізації важких хворих не зменшується, тому карантин вирішили посилити.

 

"Маємо зробити все необхідне для того, щоб не допустити колапсу медичної системи міста. Це час, за який зможемо облаштувати додаткові місця у лікарнях та поліклініках. Також це єдина можливість обірвати ланцюжок хвороби", - зазначив він.

 

Нагадаємо, раніше мер міста говорив, що Львів можуть "закрити" в зв'язку з ситуацією з коронавірусом.

 

Зазначимо, в Рівненській області обговорюють введення "червоної" зони.

 

З початку пандемії коронавірусної інфекції в Україні підтвердили інфікування у 1 489 023 осіб. За минулу добу, 16 березня, кількість виявлених випадків зросла на 11 833.

 

16 березня в Україні госпіталізовано 4 887 осіб. 289 людей померли від ускладнень, викликаних коронавірусом, одужало – 5 467 пацієнтів.

 

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (1 121), Львівській (884), Одеській (883), Вінницькій (750) та Харківській (750) областях.