Генерал Віктор Назаров: ЗСУ могли взяти під контроль всі аеропорти Криму в 2014-му

12:55, 15.03.2021
Генерал Віктор Назаров: ЗСУ могли взяти під контроль всі аеропорти Криму в 2014-му

План з утримання аеродромів Криму на початку березня 2014 року розглядав Генштаб ЗСУ.

Українська армія була цілком здатна взяти під контроль і утримувати кримські аеродроми та інші стратегічні об’єкти під час окупації Росією півострова у 2014 році.

 

Як передає Україна молода, про це заявив перший заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Віктор Назаров у інтерв’ю виданню “Крим.Реалії”.

 

“Ті задуми передбачали наше силове втручання у Криму. Ми розуміли, що завдання досить складне і навряд чи може бути виконане на 100%. Але тим не менш, взяти під контроль ключові аеродроми, ключові об’єкти, як потім було на Донбасі, воно було реальне. Я досі аналізую і роблю висновок, що це завдання було реальне”, – сказав пан Назаров, який на той час перебуваву складі військової делегації до Криму.

 

За його словами, відповідний план на початку березня 2014 року розглядав Генштаб ЗСУ, однак пізніше його скасував начальник Генштабу ЗСУ України Михайло Куцин.

 

«Аргументація прозвучала так, що ситуація і так дуже напружена, не треба її напружувати ще більше. «Все, давайте команду «відставити», всіх повертати, і нікого не відправляйте, літаки на аеродроми, підрозділи свої в казарми, і на цьому закінчуємо», – пояснив він.

 

Михайло Куцин поки публічно не коментував заяву Віктора Назарова.

 

 

Як повідомляла "УМ", відеосервіс YouTube встановив подвійне попередження на перегляд пропагандистського фільму про анексію і окупацію Криму російського телеведучого Андрія Кондрашова "Крым. Путь на Родину".