Євросоюз продовжив персональні санкції проти Росії

16:16, 12.03.2021
Євросоюз продовжив персональні санкції проти Росії

Нова штаб-квартира ЄС у Брюсселі.

Рада Європейського союзу продовжила санкції проти осіб та суб'єктів, відповідальних за підрив територіальної цілісності України, ще на пів року – до 15 вересня 2021 року.

 

Як передає Україна молода, про це повідомляє пресслужба Ради ЄС у п’ятницю.

 

"Сьогодні Рада вирішила продовжити санкції, спрямовані проти осіб та організацій, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, ще на 6 місяців до 15 вересня 2021 року", - йдеться у повідомленні.

 

Існуючі обмежувальні заходи передбачають обмеження подорожей, заморожування активів та заборону на надання грошових коштів або інших економічних ресурсів та надалі застосовуватимуться до 177 осіб та 48 суб'єктів господарювання.

 

Обмежувальні заходи щодо дій, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України, були вперше введені 17 березня 2014 року.

 

Зауважимо, що цей пакет санкцій ЄС продовжує кожні пів року.

 

Як повідомляла "УМ", президент США Джо Байден розпорядився продовжити режим надзвичайної ситуації у зв’язку з агресією РФ проти України, що передбачає подальше застосування антиросійських санкцій ще протягом року.