В Одеський порт зайшли 4 кораблі НАТО

16:04, 10.03.2021
В Одеський порт зайшли 4 кораблі НАТО

Це перший візит кораблів НАТО в Одесу в 2021 році

В акваторію Одеського морського порту сьогодні, 10 березня, зайшли чотири кораблі Другої постійної протимінної групи НАТО SNMCMG2

 

Як інформує УМ, про це повідомляє "Думська".

 

Зазначається, що це перший візит кораблів НАТО в Одесу в 2021 році. Флагман SNMCMG2 - турецький навчальний корабель, A577 TCG Sokullu Mehmet Paşa. Також в складі групи турецький M267 TCG Ayvalik (M267), іспанський TSPS Tajo (M36) і румунський ROS Lt Lupu Dinescu (25). Командир загону - капітан першого рангу Юсуф Карагюлле.

 

 

Нагадаємо, SNMCMG2 увійшла в Чорне море 25 лютого.

 

 

В цьому році до протимінної групи в Чорне море заходили американські есмінці типу "Арлі Берк" - DDG75 Donald Cook, DDG78 Porter і військовий танкер Laramie. Провівши навчання з дозаправлення паливом на ходу і патрулювання, есмінці в середині лютого покинули Чорне море.

 

 

Друга постійна протимінна група НАТО – одна з морських груп швидкого реагування НАТО, яка складається з командного судна і не більше 7-8 мінних тральщиків. Мета групи - пошук, виявлення та знищення морських мін, а також супровід кораблів і суден через мінні загородження. Група безпосередньо підпорядкована Об'єднаному командуванню ОЗС НАТО (Неаполь).

 

Як повідомляла УМ, у серпні 2020 року група кораблів постійної протимінної групи НАТО напередодні увійшла в акваторію Чорного моря.