В Україні погіршилась ситуація з корупцією – Порошенко

18:11, 06.03.2021
В Україні погіршилась ситуація з корупцією – Порошенко

Петро Порошенко під час інтерв’ю французькому виданню “L’Express”.

Колишній президент України Петро Порошенко вважає, що його наступник на посаді, чинний глава держави Володимир Зеленський не виявляє політичної волі для реальної боротьби з корупцією в Україні.

 

Як повідомляє Україна молода, про це лідер партії «Європейська Солідарність»  заявив в інтерв’ю французькому виданню “L’Express”, яке оприлюднено в суботу.

 

«За час мого президентства ми зробили більше реформ у цій сфері, ніж за попередні 25 років. Сюди можна віднести, наприклад, створення Антикорупційного суду або націоналізацію ПриватБанку, який був театром масштабних шахрайств», – переконаний Петро Олексійович.

 

П’ятий президент також вважає, що замість того, щоб продовжити антикорупційні реформи, президент Зеленський робить кроки назад:

 

«Сьогодні ситуація погіршилася: в Антикорупційного бюро зв’язані руки. Президент не виявляє політичної волі для боротьби з корупцією. Ми бачимо крок назад. Це веде до зростання невдоволення громадян країни».

 

Зауважимо, що інтерв’ю виданню “L’Express” Порошенко дав до того, як стало відомо про санкції Держдепу США проти колишнього власника “ПриватБанку” олігарха Ігоря Коломойського.

 

У своїй заяві з цього приводу Петро Порошенко зауважив: “настав момент істини для Зеленського – чи продовження захисту свого бізнес-партнера, як це він робив протягом своєї каденції, чи Україна?”.

 

І додав: “Попри те, що до влади Зеленський прийшов за тотальної підтримки олігарха Коломойського, його брудних кримінальних грошей і беззастережного сприяння медіаімперії Коломойського, яка стала головним джерелом фейкових новин проти мене, Зеленський має знайти в собі сили, аби відхреститися від цього пана.

 

Зробити це публічно і без еківоків, всупереч своїм тіньовим зобов’язанням. Зеленському слід залишити у минулому бізнес-партнерство часів “Кварталу 95″. Припинити дворічне гальмування розслідування злочинів Коломойського і потурання його безмежним бізнес-апетитам”.

 

Порошенко переконаний, що правоохоронні органи мають притягнути до відповідальності Коломойського, пред’явити звинувачення і підозру та запроторити за ґрати.

 

“Попри критичну опозицію до влади, наша політична сила буде підтримувати рішення, які звільняють Україну від таких масштабних корупціонерів”, – наголошує лідер “Європейської Солідарності”.

 

Як повідомляла «УМ», 5 березня США запровадили візові санкції проти українського олігарха Ігоря Коломойського.

 

У свою чергу, Зеленський подякував США за боротьбу з олігархами і жодним словом не згадав прізвище олігарха Ігоря Коломойського.