«Слуги народу» залишились без держфінансування через порушення у звітах

15:50, 01.03.2021
«Слуги народу» залишились без держфінансування через порушення у звітах

Відновити фінансування можуть, коли політсила усуне неточності.

Національне агенство з питань запобігання корупції зупинило державне фінансування партії "Слуга народу". Відомство виявило порушення у звітах партії.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє прес-служба НАЗК.



Йдеться про порушення порядку подання звіту партії про майно, доходи та витрати. Загалом порушниками виявилися 11 українських партій, серед яких і СН.

 

Законодавство передбачає, що якщо звіт партії оформили з грубими порушення або внесли у нього неправдиві дані, НАЗК може зупинити державне фінансування партії. Відновити його можуть, коли політсила усуне неточності.
 

Через порушення НАЗК направило до суду адміністративні протоколи щодо керівників таких партій: "Рух нових сил Михайла Саакашвілі"; ВО "Свобода"; "Слуга народу"; "Блок Вілкула "Українська перспектива"; "Важливий кожен"; "ВАРТА"; "Соціал-патріотична асамблея слов'ян"; "Нова демократія"; "Громадська сила"; "Команда Андрія Балоги"; "Конгрес українських націоналістів".

 

Крім того, ознаки кримінальних правопорушень виявили у звітах партій "Конгрес українських націоналістів"; "Блок Вілкула "Українська перспектива" та СН.

 

"У зв’язку із виявленими порушеннями наказом голови НАЗК Олександра Новікова зупинено державне фінансування партії "Слуга народу", - сказано у повідомленні.

 

Також у звіті партії "Блок Вілкула "Українська перспектива" слідчі виявили порушення порядку надання чи отримання внеску на підтримку політичної партії.

 

Нагадаємо, в квітні 2020 року НАЗК зупинило фінансування політичної партії "Слуга народу" на III і IV квартали. Це зробили у зв'язку зі зверненням партії до НАЗК.

 

Загальна сума коштів, від яких відмовилася партія - понад 70 млн гривень. Ці кошти перенаправили на потреби українських медиків і засоби їх захисту від пандемії коронавірусу.