Збільшення обстрілів на Донбасі відбулося через ротацію окупантів

20:27, 27.02.2021
Збільшення обстрілів на Донбасі  відбулося через ротацію окупантів

Російські окупанти продовжують провокувати ЗСУ на відкриття вогню у відповідь.

Значне збільшення кількості обстрілів українських позицій російськими окупантами, яке відбувається на Донбасі останнім часом ймовірно, пов'язане з тим, що ворог  проводить ротацію.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у повідомленні штабу ООС в суботу ввечері.

 

Зазначається, що збройні формування РФ продовжують провокувати ЗСУ на відкриття вогню у відповідь з подальшим звинуваченням у порушенні режиму припинення вогню.

 

Станом на 17 годину 27 лютого противник п'ять разів обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил з різних видів зброї.

 

Так, в районах населених пунктів Зайцеве, Південне та Водяне, що поблизу Донецька, російсько-окупаційні війська здійснили прицільні обстріли в напрямку українських позицій зі стрілецької зброї. Поблизу Пищевика противник відкривав вогонь з ручного протитанкового гранатомета, а в передмісті Мар’їнки – зі снайперської зброї.

 

Також неподалік населеного пункту Луганське внаслідок підриву на протипіхотній осколковій міні натяжної дії (ПОМ-2) отримав поранення військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил. Воїну оперативно надали медичну допомогу та доправили до лікувального закладу.

 

«Для збройних формувань Російської Федерації вже стало звичною практикою відкривати вогонь одночасно запитуючи тишу, посилаючись на здійснення обстрілу з боку наших захисників. Суттєве збільшення прицільних обстрілів, ймовірно, може означати здійснення ротації в російсько-окупаційних військах на тимчасово окупованих територіях України», - припускають у штабі ООС.

 

Як повідомляла «УМ», за добу 26 лютого на Донбасі 11 українських військовослужбовців дістали поранень або бойових травмувань.

 

Український військовий підірвався на протипіхотній осколковій міні поблизу селища Луганське на Світлодарській дузі у суботу 27 лютого вранці