Червона зона в Івано-Франківську: школи та садочки закривають

13:49, 24.02.2021
Червона зона в Івано-Франківську: школи та садочки закривають

Червона зона в Івано-Франківській області встановлюється з п’ятниці, 26 лютого.

Всі заклади освіти у Івано-Франківську закриваються через встановлення в області червоної зони у зв'язку з коронавірусом. Так, діти не відвідуватимуть школи та садочки вже з понеділка, 28 лютого.

 

Як інформує УМ, про це у фейсбук повідомив мер міста Руслан Марцінків.

 

Червона зона в Івано-Франківській області встановлюється з п’ятниці, 26 лютого. Але діти в цей день ще будуть навчатися. А вже з 28 лютого всі садочки та школи будуть закриті на карантин.

 

"З понеділка (28 лютого, – 24 канал) припиняється робота дитячих садочків та шкіл. Було ухвалено таке рішення", - наголосив мер міста Руслан Марцінків.

 

Учні шкіл поки навчатимуться в дистанційному режимі, а менші діти, які відвідували садочки, просто будуть вдома.

 

Окрім цього, будуть діяти в Івано-Франківську обмеження в роботі громадського транспорту (ймовірно, будуть організовані лише спецперевезення); заборона міжобласного сполучення з Івано-Франківськом, посадка та висадка пасажирів поїздів та літаків; роботи барів, ресторанів, кафе тощо (крім замовлень на винос та доставки, а також закладів громадського харчування в аеропортах);  роботи ТРЦ та інших розважальних закладів; роботи закладів культури і проведення масових заходів, крім роботи автоконцертів, автокінотеатрів, історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки з обмеженим доступом до знімального майданчика; заборона роботи спортзалів, фітнес-центрів та басейнів; заборонено проводити масові заходи, крім офіційних спортивних змагань без глядачів; заборона роботи ресторанів у готелях з 11:00 до 6:00 наступного дня, крім замовлень у номер; заборона роботи непродовольчих ринків.

 

До слова, крім Івано-Франківської області, також посиленні карантинні обмеження має Чернівецька область.

 

Як повідомляла УМ, в Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні склалася майже критична ситуація. Пацієнти змушені лежати у коридорах, їдальнях та навіть кабінетах лікарів.

 

Через ситуацію в екстреному випадку на Прикарпаття вилетів головний санлікар України Віктор Ляшко.

 

19 лютого в область доставили мобільний госпіталь, зранку 20 лютого його почали облаштовувати.

 

З 22 лютого на Прикарпатті діє червона зона карантину: уроки в школі для учнів 5 – 11 класів скасували, ТРЦ і ресторани закрили.