Пожежа у бліндажі: на Донеччині загинуло троє бійців 58-ї бригади

08:30, 23.02.2021
Пожежа у бліндажі: на Донеччині загинуло троє бійців 58-ї бригади

Командування 58-ї бригади та весь особовий склад висловлює щирі співчуття родині та близьким загиблих захисників України.

Троє бійців 58-ї окремої мотопіхотної бригади ім. гетьмана Івана Виговського загинуло внаслідок пожежі у бліндажі на Донеччині, яка сталася 20 лютого.

 

Тіла двох захисників України виявили після розбору завалів лише у понеділок, 22 лютого.

 

Третій воїн отримав 90% опіків тіла і помер у лікарні.

 

Як інформує Україна молода, про жахливу трагедію на передовій повідомила 58 бригада імені гетьмана Івана Виговського у ніч на вівторок.

 

«22 лютого, під час завершення робіт по розборці конструкції бліндажу після пожежі, що виникла близько 4.00 години ранку 20 лютого в одному із підрозділів бригади, виявлено тіла двох військовослужбовців, які ймовірно перебували в бліндажі під час пожежі. Ідентифікацію тіл буде проведено після ДНК експертизи», - йдеться у повідомленні.

 

І додають: «Третій військовослужбовець, який отримав 90% опіків тіла, був евакуйований до опікового центру, де, на жаль, 22 лютого від отриманих травм помер».

 

За даним фактом проводиться перевірка військовою службою правопорядку ЗСУ та внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Причини жахливої трагедії не повідомляють. 

 

"Командування бригади та весь особовий склад висловлює щирі співчуття родині та близьким загиблих захисників України", - наголошують у бригаді, яка воює з ворогом на Донецькому напрямку.

 

Як повідомляла «УМ», старший солдат-контрактник Сергій Сігітасович Петраускас з 72-ї бригади імені Чорних Запорожців загинув під час ворожого обстрілу позицій ООС біля шахти «Бутівка» неподалік Авдіївки Донецької області у понеділок.