Мережі «Спортмастер» заборонили торгувати в Україні

07:40, 21.02.2021
Мережі «Спортмастер» заборонили торгувати в Україні

Магазини забороненої мережі "Спортмастер" є у всіх обласних центрах України.

Мережа спортивних товарів «Спортмастер» потрапила під санкції, запроваджені Радою нацбезпеки і оборони і введені у дію президентом Володимиром Зеленським.

 

Як повідомляє Україна молода, відповідний указ президента №64/2021 оприлюднено в суботу ввечері.

 

В Офісі президента зазначають, що тим самим Зеленський погодив рішення РНБО про санкції проти народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука.

 

Так, 19 лютого РНБО включила в санкційний список 8 фізичних осіб (троє громадян України і п’ятеро громадян РФ) і 19 юридичних компаній. Загалом санкції запроваджено на 3 роки.

 

Відтак, під санкціями опинилася і компанія Sportmaster Operations Pte. Ltd, зареєстрована в Сінгапурі. Відомо, що компанія володіє однойменною мережею магазинів в Україні, Росії, Білорусі, Казахстані, Китаї та Польщі. Магазини мережі є у всіх обласних центрах України.

 

Згідно з даними українського Єдиного реєстру юридичних осіб, Sportmaster Operations Pte. Ltd є засновником ТОВ "Спортмастер Україна" і володіє часткою в 99%.

 

Рішення РНБО передбачає обмеження торговельних операцій (повна заборона); обмеження, часткове чи повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України (повна заборона); запобігання виведенню капіталів за межі України; інші санкції (заборона ввезення продукції компанії Sportmaster Operations Pte. Ltd безпосередньо нею або із залученням представників іноземних держав).

 

Санкції накладено і на компанії, що володіли 5 літаками, які здійснювали прямі польоти з Києва на Москву, І на літаки, і на їхніх власників, і на компанії, які обслуговували ці літаки. Усі ці компанії іноземні – частина з них зареєстрована в Молдові, частина у Португалії.

 

В РНБО уточнили, що санкції введені на все майно, яке є у Медведчука.

 

Як повідомляла «УМ», РНБО запровадила санкції проти політика Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко через фінансування тероризму.

 

Після цього Оксана Марченко вирішила піти в політику і вступити в партію ОПЗЖ.