Індія надасть Україні півмільйона доз вакцини Covishield у лютому

00:15, 21.02.2021
Індія надасть Україні півмільйона доз вакцини Covishield у лютому

Міністр МОЗ Максим Степанов домовляється про постачання вакцин з Індії. (Фото посольства Індії в Україні)

Україна стане однією з перших країн у світі, які отримають індійську вакцину Covishield в лютому.

 

Зокрема, Індія надасть Україні першу партію з 500 тисяч доз вакцини від COVID-19 власного виробництва найближчим часом.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє посольство Індії в Україні в Facebook.

 

За даними дипломатів, це дозволить почати масову вакцинацію українців.

 

"Найближчим часом з Індії в Україну буде доставлено перший транш в розмірі 500 тис. доз вакцини Covishield, виробленої в Індії, виробництва Serum Institute India. Ці вакцини дозволять Україні розпочати кампанію громадської вакцинації по всій країні", - сказано в повідомленні індійського посольства.

 

Зазначається, що Україна стане однією з перших країн, які отримали індійську вакцину в лютому. Також зазначено, що очікується поставка більшої кількості індійських вакцин Made in India.

 

"Це допоможе не тільки забезпечити благополуччя, а й відновити багато секторів економіки, які сильно постраждали через COVID-19, і повернути засоби до існування тисячам людей", - заявили в посольстві.

 

 

Зазначимо, що препарат Covishield  розроблений британсько-шведською компанією AstraZeneca і Оксфордським університетом, але її виробляє Serum Institute India для локального індійського ринку. Препарат вводиться внутрішньом'язово - дві дози з інтервалом в 28 діб.

 

Як повідомляла «УМ», днями міністр охорони здоров’я Максим Степанов відправився в Індію домовлятися про постачання вакцин і проконтролювати відправку першої партії.

 

Уряд визначив сім областей, які першими отримають COVID-вакцину відразу після прибуття в Україну. При цьому, вакцину будуть розвозити 11 машинами по обласних складах.