Канцлер Австрії Курц готовий зробити щеплення вакциною Sputnik V

15:30, 07.02.2021
Канцлер Австрії Курц готовий зробити щеплення вакциною Sputnik V

Канцлер Австрії Себастіан Курц.

Канцлер Австрії Себастіан Курц робить проросійські заяви ледь не щодня. Якщо напередодні він підтримав відновлення будівництва газогону «Північний потік-2», то нині висловив бажання, щоб російська і китайська вакцини від коронавірусу вироблялися в Австрії.

 

Звісно, після того, як обидві вакцини будуть схвалені.

 

Як інформує Україна молода, про це пан Курц сказав у інтерв’ю Welt am Sonntag.

 

 "Австрія обов'язково спробує надати виробничі потужності відповідних вітчизняних компаній для виробництва російських або китайських вакцин. Так само, як для виробників з інших країн", - сказав Курц.

 

За його словами, йдеться про те, щоб отримати якомога більше безпечної вакцини - незалежно від того, ким вона була розроблена.

 

Пан Курц також сказав, що готовий зробити щеплення вакцинами Sputnik V або китайським препаратом. Але «якщо вакцини будуть схвалені в Європі».

 

"Вакцини - це про ефективність, безпеку і доступність, а не про геополітичні битви", - додав Себастіан Курц.

 

Канцлер Австрії також розкритикував Європейське агентство з лікарських засобів за "бюрократичне і повільне" схвалення вакцин.

Зауважимо, що Чехія вже виявила інтерес до російської вакцини проти коронавірусу Sputnik V.

 

Тоді як Угорщина стала першою країною Євросоюзу, яка видала дозвіл на застосування російської вакцини в надзвичайних ситуаціях.

 

Високий представник ЄС з закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель 5 лютого висловив сподівання, що російська вакцина отримає схвалення європейського регулятора.