Байден не хоче надавати Трампу дані розвідки

13:10, 06.02.2021
Байден не хоче надавати Трампу дані розвідки

Джо Байден вважає, що Дональд Трамп становить небезпеку.

Президент США Джо Байден переконаний, що його попередника Дональда Трампа не слід допускати до брифінгів розвідувального співтовариства, які зазвичай проводяться для колишніх американських лідерів.

 

Причина: непередбачувана поведінка Трампа.

 

Як передає Україна молода, про це пан Байден заявив у своєму інтерв’ю CBS.

 

Зокрема, ведуча поцікавилася у чинного президента США, чи вважає він, що у колишнього американського лідера повинен бути доступ до брифінгів національної розвідки.

 

«Думаю, не повинен», — відповів Байден і пояснив, що дотримується такої точки зору через «непередбачувану поведінку Трампа».

 

За його словами, він «не хотів би спекулювати на тему того, чого можна побоюватися», якщо експрезидент-республіканець продовжить отримувати дані від розвідки.

 

«Я просто вважаю, що немає необхідності в тому, щоб він мав доступ до цих брифінгів. Яку цінність несе проведення для нього цих брифінгів? Який вплив він має взагалі, крім того факту, що може помилитися і щось сказати?», — іронічно цікавиться Байден.

 

І у чергове озвучив власну думку про те, що Трамп становить небезпеку. «Я впевнений в цьому», — констатував американський лідер.

 

Прес-секретар Білого дому Джен Псакі заявила днями, що питання щодо надання Трампу брифінгів розвідки ще розглядається, і чи отримає їх колишній глава держави, залежить від чинного президента.

 

Слід зазначити, що всі колишні президенти США за традицією мають право запитувати і отримувати ті самі брифінги розвідки, які проводять для їх наступників.

 

Утім сам Трамп раніше не раз висловлював сумніви в достовірності наданих йому розвідувальних даних щодо Росії.

 

У перший рік перебування Трампа на посаді в багатьох новинах з посиланням на невідомі джерела повідомлялося, що Трамп розкрив секретні матеріали провідним російським дипломатам на зустрічі в Білому домі в травні 2017 року.

 

Пізніше Трамп, схоже, підтвердив ці повідомлення, захищаючи обмін інформацією з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим і послом Росії Сергієм Кисляком, заявивши, що він має на це право і хоче, щоб Росія активізувала свою боротьбу з тероризмом.