Пожежа в лікарні Запоріжжя: головного лікаря можуть відсторонити на час розслідування

12:58, 05.02.2021
Пожежа в лікарні Запоріжжя: головного лікаря можуть відсторонити на час розслідування

Пожежа розпочалась під час проведення кисневої терапії.

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух вимагає відсторонити від виконання обов’язків головного лікаря інфекційної лікарні Запоріжжя після пожежі в COVID-відділенні.

 

Як інформує УМ, про це Старух написав на своїй сторінці у Фейсбук.

 

«Звертаюся до керівництва і депутатів Запорізької обласної ради з вимогою відсторонити від виконання посадових обов’язків директора лікарні Володимира Шинкаренка на час розслідування», — написав він.

 

Старух додав, що це необхідно для забезпечення максимально об'єктивного розслідування.

 

Водночас, МВС України повідомляє, що завідувачу господарсько-обслуговувального персоналу обласної інфекційної лікарні оголосили про підозру. Йому інкримінують порушення встановлених вимог пожежної безпеки.

 

Також підозру оголосили за порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей.

 

Пожежа розпочалась під час проведення кисневої терапії. Як виявили в результаті розслідування, пожежа розпочалась в одній з палат-боксів. Доказів виявилось достатньо, аби повідомити про підозру 65-річному працівнику лікарні.

 

Підозрюваний не зупинив роботу обладнання для виконання робіт з підвищеною небезпекою. Внаслідок цього під час проведення кисневої терапії і сталось займання.

 

Наразі вирішують питання щодо обрання запобіжного заходу

 

Як повідомляла УМ, займання виникло на першому поверсі лікарні – там розташоване реанімаційне відділення. Вогонь ліквідовували 60 рятувальників та 14 одиниць спецтехніки.
Внаслідок пожежі загинуло 4 жінок – 3 пацієнтки та лікарка. Крім того, ще 2 медиків відвезли у лікарню з отруєнням та опіками.

 

Прокуратура відкрила кримінальну справу за статтею про недотримання правил пожежної безпеки.

 

Трагедія трапилася через займання медичного обладнання