Зеленський заспокоїв керівництво провідних телеканалів

20:47, 03.02.2021
Зеленський заспокоїв керівництво провідних телеканалів

Володимир Зеленський під час зустрічі з Топ-менеджерами телеканалів. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський заспокоїв керівників провідних українських телевізійних каналів під час зустрічі в середу ввечері. Мовляв, жодних загроз свободі слова і медіа-бізнесу не існує.

 

Зустріч була присвячена рішенню Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» щодо кількох телеканалів.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Офіс президента.

 

«Це не має жодного стосунку до інших телеканалів. В Україні на сьогодні немає загрози ні свободі слова, ні медіа-бізнесу», – сказав Зеленський телевізійникам.

 

Глава держави відзначив, що рішення про санкції має чітке обґрунтування у зв’язку з фінансуванням з Росії та співпрацею з терористичними організаціями.

 

Топ-менеджери телеканалів висловили повну підтримку цього рішення, адже, за їхніми словами, телеканали, щодо яких були застосовані санкції, давно проводять антидержавну політику та діють в інтересах пропаганди з боку Російської Федерації.

 

«Учасники зустрічі зазначили, що запроваджені санкції є інструментом глобальної боротьби з дезінформацією та не мають нічого спільного з питанням свободи слова та незалежності ЗМІ», - інформують на Банковій.

 

Як повідомляла «УМ», Петро Порошенко привітав СБУ з успішною операцією, в ході якої були розкриті злочинні схеми народного депутата з ОПЗЖ Тараса Козака і заблоковано телеканали з орбіти кума Путіна Віктора Медведчука - "112 Україна", NewsOne, ZIK.

 

Нагадаємо, 2 лютого 2021 року президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про запровадження персональних санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака, соратника кума президента РФ, нардепа Віктора Медведчука.

 

Також на 5 років запровадили санкції проти каналів 112-Україна, NewsOne, ZIK — Новий формат, Аріадна ТВ, ТВВибор, Партнер ТВ і Лідер ТВ, телерадіокомпанія 112-ТВ, НОВИНИ 24 ГОДИНИ, Нові комунікації.

 

У спільній заяві телеканали пообіцяли продовжити роботу, звинувативши Зеленського в «політичній розправі над неугодними ЗМІ».  Віктор Медведчук назвав санкції щодо свого соратника Тараса Козака та блокування телеканалів «абсолютно незаконними».

 

Зеленський заявив, заявив, що країна рішуче підтримує свободу слова, а не пропаганду.