Лещенко заявляє про намір ОПЗЖ захопити телеканал «Рада»

09:40, 03.02.2021
Лещенко заявляє про намір ОПЗЖ захопити телеканал «Рада»

Регіональні мовники під брендами 112, Zik та Newsone вже заблокували в ефірі.

Заблокувати трибуну Верховної Ради та захопити телеканал "Рада" – такі плани начебто мають депутати з фракції "Опозиційна платформа – За життя". 

 

Як інформує УМ, про намір ОПЗЖ у телеграм написав сам Сергій Лещенко.

 

Сергій Лещенко запевняє, що в ОПЗЖ ("Опозиційна платформа – за життя") після блокування каналів Віктора Медведчука не залишилося доступу до ефірного мовлення. Тому вони хочуть захопити "Раду".

 

"Фракція ОПЗЖ планує в середу вранці блокувати трибуну і захопити телеканал "Рада". Це їх єдиний доступ до ефірного мовлення після відключення телеканалів санкціями РНБО", - написав екснардеп.

 

При цьому депутати з ОПЗЖ начебто розраховують на "негласну підтримку" спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова, який на засіданні РНБО (Ради національної безпеки й оборони) утримався під час голосування за санкції проти Тараса Козака та телеканалів Медведчука.

 

Голова комітету зі свободи слова Нестор Шуфрич, який також є депутатом з "Опозиційної платформи – За життя", пообіцяв "найгострішу дискусію" з цього приводу у Верховній Раді.

 

Як повідомляла УМ, 2 лютого РНБО вирішила запровадили персональні санкції на 5 років проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Указ цього ж дня невідкладно підписав Президент України Володимир Зеленський. Регіональні мовники під брендами 112, Zik та Newsone вже заблокували в ефірі. Офіційний власник телеканалів Тарас Козак назвав санкції незаконними й заявив про цензуру.