Україна на карантині: почала діяти помаранчева зона

10:36, 25.01.2021
Україна на карантині: почала діяти помаранчева зона

Поточний карантин введений до кінця лютого 2021 року.

З 25 січня по всій країні діють обмеження помаранчевої карантинної зони. Після завершення локдауну Україна перейшла до загальнонаціонального карантину – всі регіони потрапили до помаранчевої зони.

 

Відсьогодні не можна проводити масові заходи за участю понад 20 людей; заборонена робота закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів; наразі не проводитимуть планових госпіталізацій в лікарнях; не працюють спортзали, фітнес-центри, заклади культури; не можна відвідувати установи соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку; на вході до закладів чи заходів потрібно розмістити інформацію про можливу кількість відвідувачів. Контроль має здійснювати власник приміщення або організатор події; перебувати у громадських будівлях слід у масках або респіраторах; заборонене відвідування закладів дошкільної, шкільної, позашкільної та спеціалізованої освіти, якщо на самоізоляції понад 50% дітей та персоналу закладу; кафе, бари, ресторани не можуть працювати у проміжку з 22:00 по 07:00. Однак дозволена адресна доставка та на винос.

 

Поточний карантин введений до кінця лютого 2021 року. За словами Дениса Шмигаля, його планують продовжити до 31 березня.

 

Крім того, за потреби в Україні можуть запровадити адаптивний карантин, тобто країну розділять на зелену, жовту, помаранчеву та червону зони.

 

Нагадаємо, з 8 по 24 січня в Україні діяв локдаун. Про те, як він минув, які порушення зафіксували правоохоронці та яким було ставлення до обмежень українців читайте за посиланням.

 

Як повідомляла "УМ", 62% підприємців вважає, що запровадження жорсткого локдауну з 8 по 24 січня не мало сенсу. Ще 24% представників бізнесу вважають заходи занадто жорсткими.