Максим Степанов оголосив про завершення локдауну

20:34, 24.01.2021
Максим Степанов оголосив про завершення локдауну

З 25 січня Україна переходить до тих карантинних обмежень, які діяли в грудні 2020 року.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов нагадує, що посилений карантин (локдаун) припиняє свою дію в ніч на понеділок, 25 січня опівночі.

 

На його переконання, завдяки посиленим карантинним обмеженням з 8 по 24 січня вдалося стабілізувати ситуацію з епідемією COVID-19 і розвантажити медичну систему.

 

Як повідомляє Україна молода, про це керівник МОЗ поінформува у Facebook  в неділю ввечері.

 

«Хочу подякувати всім, хто дотримувавсь обмежень. Окремо завдячую підприємцям, які обрали шлях чесно виконувати протиепідемічні рекомендації та карантинні вимоги і завдяки цьому врятували чималу кількість людей від зараження», - написав Максим Степанов.

 

За його даними, якщо на початок грудня показник пацієнтів із підтвердженим COVID-19 або підозрою становив приблизно 29 тисяч, то на сьогодні цифра складає 18,6 тисяч людей.

 

Урядовець нагадав, що з 25 січня Україна переходить до тих карантинних обмежень, які діяли в грудні 2020 року.

 

«І не забуваємо про три простих правила, що рятують життя, – дистанція, миття рук та маска», - пише міністр.

 

Зауважимо, що напередодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль також заявив, що епідеміологи фіксують стабілізацію ситуації із захворюваністю.

 

Як повідомляла "УМ", 62% підприємців вважає, що запровадження жорсткого локдауну з 8 по 24 січня не мало сенсу. Ще 24% представників бізнесу вважають заходи занадто жорсткими.