Організація вбивства Наумова: СБУ підтвердила затримання свого співробітника

11:49, 23.01.2021
Організація вбивства Наумова: СБУ підтвердила затримання свого співробітника

Полковник СБУ Андрій Расюк під час затримання.

Служба безпеки України формально підтвердила інформацію про затримання  полковника спецпідрозділу «Альфа» Андрія Расюка і попередження вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ, бригадного генерала Андрія Наумова.

 

Щоправда на Володимирській, 33 не називають жодних прізвищ відносно цього гучного кримінального скандалу, в якому фігурують колишні і нинішні представники керівництва СБУ.

 

Як повідомляє Україна молода, свою позицію СБУ оприлюднила у коментарі для ЗМІ в соцмережах у суботу.

 

«Служба безпеки України приділяє окрему увагу системній протидії порушенням закону та проявам корупції, в тому числі коли це стосується чинних чи колишніх співробітників СБУ - незалежно від їх звань, посад чи вислуги років. Безкарність буває лише тимчасовою», - йдеться у коментарі.

 

Зазначається, що в межах цієї роботи 22 січня «проведено слідчо-оперативні заходи щодо припинення злочину, а саме – попереджено вбивство співробітника спецслужби».

 

Наразі затримано одного діючого працівника СБУ.

 

«Окремо звертаємось до представників ЗМІ з проханням керуватися офіційними джерелами інформації. Офіційна інформація з цього приводу буде надана згодом, після завершення всіх слідчих та оперативних заходів. Та як тільки це дозволять норми законодавства, зокрема процесуального», - наголосили в СБУ.

 

Як повідомляла «УМ», раніше з неофіційних джерел стало відомо, що полковник елітного спецпідрозділу СБУ «Альфа» Андрій Расюк затриманий оперативниками Служби безпеки за підозрою в підготовці вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ, бригадного генерала Андрія Наумова.

 

Йдеться нібито про корупційні розборки серед керівництва СБУ за сфери впливу. 

 

Раніше, за даними журналістських розслідувань, ймовірна жертва змовників - бригадний генерал СБУ Андрій Наумов оформляв елітну нерухомість і авто на матір і цивільну дружину.