Карантин продовжать до кінця березня – Шмигаль

12:18, 18.01.2021
Карантин продовжать до кінця березня – Шмигаль

Шмигаль переконаний, що карантин у 2021 році можуть ще неодноразово продовжувати.

Локдаун в Україні після 24 січня продовжувати не планують. Натомість у Кабінеті Міністрів заявили про намір продовжити до 31 березня адаптивний карантин.

 

Як інформує УМ, про плани продовження карантину в Україні розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

 

За його словами, необхідності продовжувати посилені карантинні заходи після 24 січня 2021 року немає.

 

"Зараз ми розриваємо той ланцюжок, який утворився з Нового року до Різдва. Якби ми не зробили цих зимових канікул, то в лютому вийшли б на критичні показники", - зазначив Шмигаль.

 

Він додав, що здоров'ям людей ризикувати не варто було. Тому в Україні й впровадили в найбільш неактивний період в році найм'якший в Європі локдаун.

 

Найважливіше, наголосив глава уряду, не допустити перевантаження медичної системи до отримання вакцини, надходження якої очікується не пізніше лютого 2021 року.

 

Шмигаль також зазначив, що 25 січня Україна перейде, ймовірно, в помаранчеву зону, яка діяла до введення цих правил.

 

"Поточний карантин введений до кінця лютого. Швидше за все, ми продовжимо його до 31 березня тією ж постановою", - заявив прем'єр.

 

Він уточнив, що поки що немає підстав скасовувати адаптивний карантин, бо хвороба не зникла. Тому не потрібно передчасно тішити себе ілюзіями.

 

Шмигаль переконаний, що карантин у 2021 році можуть ще неодноразово продовжувати.

 

Як повідомляла УМ, Денис Шмигаль заявив, що карантинні заходи, як-от обов'язкове носіння маски й дотримання соціальної дистанції, діятимуть в Україні до кінця 2021 року.