ВООЗ закликає держави не вимагати доказів вакцинації від туристів

12:29, 16.01.2021
ВООЗ закликає держави не вимагати доказів вакцинації від туристів

Окремі країни почали вимагати від туристів доказів про проходження вакцинації.

Комітет з надзвичайних ситуацій Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) заявляє на адресу урядів країн світу, що наявність документів про вакцинацію від коронавірусу не має бути обов'язковою умовою для зарубіжних поїздок мандрівників.

 

Як повідомляє Україна молода, про це йдеться у заяві, розміщеній на офіційному сайті ВООЗ.

 

За даними організації, уряди мають враховувати той фактор, що «вплив вакцин на зниження рівня передачі інфекції поки що невідомий, а доступ до вакцин зараз занадто обмежений».

 

Саме тому комітет ВООЗ рекомендує країнам не вимагати від мандрівників доказів про проходження вакцинації. Натомість рекомендує країнам вживати скоординованих, заснованих на фактичних даних заходів щодо забезпечення безпеки поїздок і ділитися досвідом і кращими практиками з ВООЗ.

 

При цьому, у ВООЗ відзначили, що мандрівникам необхідно дотримуватися всіх необхідних заходів для зниження ризику зараження Covid-19 під час подорожей.

 

У свою чергу, директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій в галузі охорони здоров'я Майкл Райан заявив, що  рекомендації комітету ВООЗ містять заклик не вимагати ці документи саме зараз. Але якщо в подальшому ситуація з доступністю і безпекою вакцин покращиться, то можуть з'явитися причини для зміни рекомендацій.