Замовлена МОЗ COVID-вакцина ефективна на 78%

16:37, 08.01.2021
Замовлена МОЗ COVID-вакцина ефективна на 78%

За контрактом вартість однієї дози вакцини проти коронавірусу становить 504 гривні.

Вакцина-кандидат, яка вироблена китайською компанією Sinovac, на 78% ефективна в захисті від COVID-19.

 

Згідно з опублікованими даними, вакцина "дає повний захист від важких випадків захворювання, вселяє надію, що її можна буде використовувати для імунізації більшості країн, що розвиваються".

 

"У жодного з добровольців, які вакцинувалися, не розвинулися серйозні випадки COVID-19", - заявили в дослідницькому центрі в Сан-Паулу.

 

У дослідженні взяли участь 12 тисяч медичних працівників. Тому Бразилія стала першою країною, яка завершила випробування CoronaVac.

 

"Це відмінний результат. Якщо це допоможе запобігти важким випадкам захворювання, госпіталізації, смерті, то це допоможе нам вибратися з цієї пандемії", - сказав член дослідницької групи щодо COVID-19 Університету Кампінас Луїс Карлос Діас.

 

При цьому наголошується, що вакцина Sinovac менш ефективна, ніж вакцини компаній Moderna, Pfizer і BioNTech, ефективність яких склала 94,5% і 95% відповідно.

 

"Але CoronaVac можна зберігати в стандартному холодильнику при температурі від 36 до 46 градусів за Фаренгейтом, що спрощує і здешевлює транспортування і зберігання в менш розвинених країнах", - зазначили фахівці з інфекційних захворювань.

 

У дослідженні взяли участь понад 12000 медичних працівників, в ході якого було виявлено 218 випадків COVID-19 – близько 160 з них – серед людей, які отримали плацебо, а не вакцину, пише Bloomberg.

 

 

Вакцини Sinovac використовують інактивовану версію коронавірусу для стимулювання імунної відповіді організму.

 

Її можна зберігати при температурі холодильника, що робить їх потенційно кращим вибором для розподілу та використання у країнах, які розвиваються, ніж вакцини проти мРНК, які вимагають глибокого заморожування.

 

Sinovac може робити понад 600 мільйонів доз на рік на своїх виробничих потужностях у Китаї.

 

Компанія має замовлення з країн, де проводить випробування вакцин, включаючи Бразилію, Туреччину та Індонезію, а також постачатиме Сінгапур, Гонконг та Україну.

 

За контрактом вартість однієї дози вакцини проти коронавірусу становить 504 гривні.

 

Як повідомляла УМ, прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив керівництву МОЗ і МВС перевірити інформацію про можливу підпільну вакцинацію від коронавірусу депутатів і топ-чиновників.

 

Днями в Польщі розгорівся неабиякий скандал з приводу щеплення проти коронавірусу поза встановленою чергою відомих осіб зі світу культури та політики.