Микитася допомогли спіймати на викраденні школяр і його мама - Геращенко

13:45, 31.12.2020
Микитася допомогли спіймати на викраденні школяр і його мама - Геращенко

Микитась не з'явився на засідання суду в четвер, 31 грудня

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів про деталі справи щодо відомого київського забудовника та екснардепа Максима Микитася. Його підозрюють у викраденні людини, а саме юриста, який свого часу працював на власника Укрбуду.

 

За словами заступника очільника МВС, допомогли спіймати Микитася школяр і його мама, написав Геращенко у фейсбуці.

 

Школяр побачив, як двоє чоловіків південної зовнішності засовують в джип Toyota третього чоловіка. Це відбувалося явно проти волі останнього. І після цього вони поїхали геть.
Далі мати хлопця зателефонувала до поліції та розповіла, що побачив її син.

 

Правоохоронці відреагували швидко. Зокрема, за камерами системи "Безпечне місто" відстежили машину викрадачів і встановили приблизний район на відшибі Києва, куди вона заїхала.

 

Потім патрульні виявили авто підозрюваних, провели затримання та звільнили викраденого.

 

Сам потерпілий під час надання показів поліції оприлюднив обставини викрадення. Також він розповів про розмови з підозрюваним в організації викрадення. За словами чоловіка, в цей час його душили та залякували четверо бандитів.

 

Загалом все об'єдналося в одне ціле проти бідного Микитися. Хоча він у розмові з мамою, перехопленою детективами НАБУ, восени 2019 року прямо заявив: "Ну що, я буду вбивати, мамо.

 

"У прямому сенсі буду вбивати. У мене є всі законні підстави вже". Цікаво, які це "законні підстави"?!", - підкреслив Геращенко.


Він додав, що Микитась до вбивств у підсумку так і не дійшов. Натомість дійшов до викрадення тих, хто йому винен був великі гроші за відсутність результатів щодо "рішалова" питань у правоохоронних органах.

 

На завершення Геращенко від імені керівництва МВС висловив подяку мамі та її 12-річному сину за пильність і небайдужість.

 

До речі Екснардепу Микитасю не змогли обрати запобіжний захід через відвід судді.

 

             Розмова мами школяра з поліцією про викрадення людини.

 

Максим Микитась не з'явився на засідання суду в четвер, 31 грудня, в зв'язку з цим прокурор просить суд дозволити його примусове приведення, повідомляє УНН.

 

"У зв'язку з тим, що ми зараз не володіємо інформацією про місцеперебування як підозрюваного, так і його захисників, я прошу суд ухвалити рішення про здійснення примусового приведення підозрюваного в зал судового засідання для подальшого розгляду цього клопотання", - сказав прокурор.

 

Суддя пішла до нарадчої кімнати для прийняття рішення за цим клопотанням.

 

Адвокат Микитася Габрієлян заявляв про фальсифікацію доказів у справі про нібито організацію викрадення юриста. На переконання захисту, докази підробили після того, як заступник голови Офісу президента Олег Татаров дізнався, що Микитась свідчив проти нього в корупційній справі та йому готують підозру.

 

Шевченківський районний суд Києва таки ухвалив рішення про примусовий привід колишнього депутата і глави компанії «Укрбуд» Максима Микитася на засідання з обрання йому запобіжного заходу у справі про організацію викрадення юриста, повідомляє «Радіо Свобода».

 

Відповідне рішення оголосила слідча суддя після того, як ані Микитась, ані його захисники не з’явилися на засідання 31 грудня. За словами прокурорів, вони не вказали причини неявки.

 

Застосувати привід до підозрюваного просила сторона обвинувачення через неможливість розгляду питання про запобіжний захід без його присутності.

 

«Враховуючи, що підозрюваний Микитась, якому повідомили про час і дату засідання, не з’явився до суду, про причину неявки не повідомив, суддя вважає за необхідне постановити ухвалу про привід підозрюваного на наступне судове засідання», — оголосив суд після перерви.

 

Водночас нардеп Олександр Дубінський повідомляє, що Микитася з-під будівлі суду вивіз переодягнений спецназ НАБУ.

 


Як повідомляла УМ, 29 грудня Микитасю оголосили підозру в кримінальній справі про викрадення людини. Викрадачі вимагали 800 тисяч доларів. Мовиться про юриста столичної компанії Олега Мірошниченка. Він свого часу працював на Микитася.

 

У поліції та прокуратурі заявили, що в них є достатньо підстав підозрювати забудовника в організації викрадення людини.

 

У НАБУ, зі свого боку, зауважили, що ця підозра Микитасю може стати на заваді у розслідуванні справи проти Татарова.
Наразі ж Микитась перебуває під нічним домашнім арештом. Його підозрюють у корупційній схемі щодо заволодіння майном Нацгвардії. Збитки державі становлять понад 81 мільйон гривень.

 

В останній справі фігурує і заступник голови ОПУ Олег Татаров. Микитась дав проти нього свідчення.

 

Також у НАБУ заявили, що вони вже підготували підозру Татарову, але генпрокурор Ірина Венедіктова відсторонила чотирьох прокурорів, які вели цю справу. В Офісі генпрокурора Венедіктової зміну прокурорів пояснили тим, що «справа набула резонансного статусу» і треба забезпечити «швидке, повне, неупереджене, всебічне та ефективне дослідження усіх обставин кримінального провадження».