«Очевидно, що це «привіт» мені» - Шабунін про виявлену на порозі квартири матері вибухівку

10:48, 31.12.2020
«Очевидно, що це «привіт» мені» - Шабунін про виявлену на порозі квартири матері вибухівку

У Рівному ввечері 30 грудня виявили вибухівку під дверима квартири матері антикорупційного активіста Віталія Шабуніна. Правоохоронці встановлюють особу або осіб, які можуть бути причетними до закладання саморобного вибухового пристрою.

 

Як інформує УМ, про це повідомила Національна поліція.

 

Інформація про виявлену вибухівку надійшла до поліції о 21:20 30 грудня. На місце негайно виїхали вибухотехніки й слідчо-оперативна група.

 

Вибухівка складається з двох гранат і чорної коробки. Правоохоронці намагаються встановити не лише причетних до цього інциденту, а й їхні мотиви.

 

Це вже другий протягом року замах на сім'ю активіста.

 

Голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін вважає, що вибухівка під дверима його мами – це залякування для нього. Той, хто за цим стоїть, впевнений у власній безкарності.

 

Правоохоронна система неспроможна забезпечити елементарну безпеку своїх громадян, написав Віталій Шабунін на своїй фейсбук-сторінці.

 

"Якщо пристрій дійсно вибуховий (а так стверджує Нацполіція), то маму збиралися вбити. Очевидно, що це мені такий "привіт", а не 69-річній літній жінці, яка вже майже нічого не бачить", – сказав він.

 

Шабунін впевнений, що цьому сприяла неспроможність, корумпованість чи держзрада міністра МВС, генпрокурора, голови СБУ і судової шобли.

 

"Всі разом вони так і не спромоглися покарати жодного замовника нападів на активістів. В тисячах випадків насильства проти українців ситуація аналогічна", - наголосив голова Центру протидії корупції.

 

Також додав: "Не має значення, хто це організував: олігархи, корупційна шобла чи рускі, – зробити це їм дозволила неспроможність держави гідно відповісти в сотнях попередніх нападів".

 

Як повідомляла УМ, Віталію Шабуніну невідомі вночі 23 липня підпалили будинок по вулиці Ентузіастів у Києві.

 

Читайте також: Встигли вибігти після гучного хлопка: мати Шабуніна про підпал будинку

 

Поліція відкрила кримінальне провадження за умисне знищення майна. Втім активіст не згоден з такою кваліфікацією. Він наполягає, що це був замах на вбивство.

 

Президент Володимир Зеленський назвав інцидент "дуже поганою історією" і заявив, що винних "потрібно обов'язково знайти і покарати". А в українському представництві Світового банку висловили стурбованість пожежею у Шабуніна та закликали українську владу знайти і покарати винних.