Лукашенко призначив традиційні Всебілоруські народні збори

13:23, 28.12.2020
Лукашенко призначив традиційні Всебілоруські народні збори

Олександр Лукашенко планує провести народні збори 11 та 12 лютого 2021 року.

Самопроголошений президент Білорусі призначив традиційні народні збори. Олександр Лукашенко планує провести їх 11 та 12 лютого 2021 року.

 

Дату проведення наступних Всебілоруських народних зборів Лукашенко озвучив на спеціальній нараді 28 грудня, повідомляють у телеграм-каналі "Пул Первого".

 

За його словами, люди повинні від влади почути головні напрямки розвитку країни на майбутню п'ятирічку й аналіз пройденого. Планують збори на 11 – 12 лютого 2021 року.

 

Такі народні збори у Білорусі схожі до з'їздів комуністичної партії СРСР. На них збираються представники уряду, керівники підприємств та представників інших галузей економіки.

 

Традиційно їх проводяться кожні 5 років перед черговими президентськими виборами. Однак у 2020 році їх не вдалося організувати.

 

На початку грудня 2020 року самопроголошений президент Білорусі запропонував зробити Всебілоруські народні збори конституційним органом.

 

Аналітики вважають, що у такий спосіб Лукашенко може формально покинути пост президента, однак залишитися головою Всебілоруських народних зборів.

 

Крім того, політик обіцяв перерозподіл владних повноважень та "красиву демократичну схему" Лукашенко озвучив “красиву демократичну схему” функціонування Білорусі , яку мають затвердити збори.