Коронавірус: у Брюсселі відбудеться термінова нарада ЄС через новий штам

10:06, 21.12.2020
Коронавірус: у Брюсселі відбудеться термінова нарада ЄС через новий штам

Понад 20 країн обмежили транспортне сполучення з Великою Британією через новий штам коронавірусу.

Представники урядів країн Євросоюзу збираються на термінову нараду через новий штам коронавірусу, виявлений у Великій Британії. Засідання відбудеться у Брюсселі в понеділок о 12:00 за київським часом.

 

Про це повідомляє Україна молода із посиланням на ВВС у понеділок вранці.

 

"Швидкість, з якою європейські уряди оголосили про заборону на поїздки з Великобританії, показує масштаб тривоги", - зазначає ВВС.

 

Також у понеділок очікується, що Європейське агентство з лікарських засобів затвердить вакцину проти коронавірусу Pfizer-BioNTech, яку вже використовують у Британії та США.

 

Наразі низка країн обмежила транспортне сполучення з Великою Британією через новий штам коронавірусу, який, за попередніми заявами, поширюється швидше за інші.

 

Канада з понеділка припинила всі польоти з Великої Британії щонайменше на 72 години. Пасажирів, які прибули до Канади з Великої Британії, мають повторно оглянути та застосувати до них посилені заходи карантину.

 

Нідерланди заборонили всі пасажирські рейси з Великої Британії щонайменше до 1 січня. Також заборонені пасажирські пороми.

 

Франція на 48 годин зупинила будь-яке сполучення з Великою Британією, зокрема і через Євротунель, обмеження також стосується вантажних автомобілів. Ірландія теж щонайменше на 48 годин зупиняє авіасполучення з Британією. Паромні вантажні перевезення будуть продовжуватися.

 

Німеччина та Бельгія забороняють лише пасажирські авіарейси з Великої Британії. Як пише CNN, рейси туди і назад заборонили Аргентина, Чилі та Колумбія.

 

Італія припиняє польоти до Великої Британії та назад до 6 січня, а також заборонить в'їзд тим, хто був у країні упродовж останніх двох тижнів. Португалія дозволяє лише своїм громадянам прибувати з Британії, вони також повинні мати негативний результат тесту на коронавірус.

 

Естонія зупинила авіасполучення з Великою Британією до кінця року, а Болгарія — до 31 січня. Чехія запроваджує 10-денний карантин для усіх, хто приїхав із Великої Британії.

 

Саудівська Аравія на один тиждень припинила всі міжнародні рейси, Туреччина заборонила польоти з Великої Британії, Південної Африки, Нідерландів та Данії. Ізраїль заборонив рейси з Великої Британії, Данії та Південної Африки, а також заборонив приїжджати громадянам цих країн.

 

Про обмеження сполучення з Великою Британією також заявляли Іран, Хорватія, Марокко, Австрія, Кувейт.

 

Як повідомляла «УМ», у неділю прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон оголосив про запровадження локдауну для понад 16 млн мешканців Англії та відмову від послаблень на Різдво через виявлення нового штаму коронавірусу, який на 70% більш заразний, ніж звичайний.

 

З новим штамом пов’язують стрімке зростання кількості заражень, що спостерігається в Англії останні 2 тижні.